Странице

Web Zabava

Muzika na webu - Zabava humor - Zabava na internetu - Zabava testovi - Zabava za decu - Zabava video...




Dani šljiva i Severina za 20.000 evra

Gladni 'leba,a Severini daju 20.000 evra!

Hrvatska pevačica Severina, kako Press saznaje, dobiće između 15.000 i 20.000 evra da bi održala koncert u Blacu 28. avgusta, na tradicionalnoj manifestaciji Dani šljiva. Trošak će, kažu organizatori, platiti sponzori, firme iz ovog mesta i ostalih krajeva Srbije.

Neuobičajeni izbor izvođača za manifestaciju koja se održava osmu godinu zaredom, opštinske vlasti obrazlažu željom da se o njihovom mestu, koje ima svega 5.500 žitelja, nadaleko čuje. Ne bi to možda bilo čudno da u ovom siromašnom mestu prosečna plata nije skromnih 18.000 dinara, a mnogobrojni žitelji su bez posla.

Tarifa nije za javnost

- Ne mogu još da kažem koliko ćemo novca dati za njen nastup, o tome možemo da pričamo kada se sve završi. Ipak, to je manje nego što se misli, ali više od onoga što možemo da izdvojimo. Zato će sve da plate naši sponzori, preduzeća iz Blaca i drugih delova Srbije, naši saradnici i prijatelji - navodi predsednik opštine Nebojša Milosavljević i dodaje:

- Mi smo mala sredina, a Dani šljiva su centralni događaj u godini. Dovodeći megazvezdu Severinu nadamo se da će se glas o Blacu oriti nadaleko i da će privući investitore i uopšte skrenuti pažnju srpske javnosti na naš gradić. Malo se o nama zna i govori, ali vidim da se svi interesuju za koncert. To je i bila naša namera.

Milosavljević kaže da svake godine dovode nekog poznatog izvođača, a Dane šljiva otvori „visoka ličnost u Vladi Srbije".

- I ove godine će to biti ministar, a možda i neko značajniji - tajnovit je Milosavljević.


I država dala pare

Manifestacija Dani šljiva košta između tri i četiri miliona dinara. Novac je većim delom obezbeđen od sponzora. Ministarstvo ekonomije dalo je 600.000 dinara. U isto vreme održava se i slično okupljanje u Osečini. Za njihove potrebe Ministarstvo ekonomije je izdvojilo tri miliona dinara. Ipak, organizatori u Blacu tvrde da su zadovoljni.

- Mi smo navikli da se sami snalazimo i zadovoljni smo onim što su nam dali. Uz to, u Osečini su tek počeli sa organizovanjem ovakvog projekta, pa im treba veća podrška - kaže Nebojša Milosavljević.

Prema procenama organizatora, za tri dana, koliko traje manifestacija, od 26. do 28. avgusta Dane šljiva posetiće 40.000 ljudi, a na Severininom koncertu očekuje se oko 15.000. Pre Severine pevaće Ivana Jordan.


izvor Press

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

1 Response to "Dani šljiva i Severina za 20.000 evra"

  1. novac says:
    27. октобар 2011. 18:24

    Sigurno je bila dobra svirka, steta sto nisam bio da poslusam. Odlican post, samo nastavi da pises.

poklon